Πρεμιέρα Πανελληνίων σε δύσκολους καιρούς με την Ευαγγελία Πάσιου

Πανελλήνιες εξετάσεις

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ευχόμαστε καλή επιτυχία στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Προσπαθούμε να τους συμπαρασταθούμε στην αγωνία τους και στην προσπάθεια που έχουν κάνει
όλο αυτό το διάστημα για να πετύχουν το όνειρό τους, μία θέση σε μια σχολή που τους αρέσει ή και όχι…..

Πέρα από τις καθιερωμένες συμβουλές «μην αγχώνεσαι», «δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν δεν πετύχεις» και άλλα σχετικά, ας δούμε πιο προσεχτικά τι έχουμε καταφέρει ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς.
Η υποστήριξη σε εφήβους που έχουν μεγαλώσει με όμορφα στερεότυπα είναι πιο εύκολη υπόθεση.

Γνωρίζουν πως διαβάζουν και προσπαθούν για το δικό τους καλό και για την προσωπική τους εξέλιξη
και όχι για τις επιβραβεύσεις των γνωστών, συγγενών, φίλων και γειτόνων. Όχι γιατί καταπιέζονται να το κάνουν, αλλά επειδή έτσι έχουν μάθει από μικρά παιδιά!
Να κάνουν το καλό με ανιδιοτέλεια, να αγαπούν τον εαυτό τους αλλά και τους φίλους τους με ουσία και όχι επιφανειακά.
Έχουν μάθει ότι το συνολικό καλό ξεκινά από την αυτοεκτίμηση και τον σεβασμό πρωτίστως του εαυτού μας και επακόλουθα του συνόλου.

Μην κατακρίνετε τα παιδιά επειδή φοβάστε τι θα πει ο κόσμος και πως θα τσαλακώσετε την εικόνα σας. Δείξτε τους την ουσία των πραγμάτων και την αυθόρμητη καλοσύνη και ευγένεια. Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευτυχισμένοι με ο,το και αν επιλέξουν να κάνουν….επειδή απλά το επέλεξαν με την προσωπική τους κρίση και λαμβάνοντας σαν κριτήριο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε ένας.
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Ευαγγελία ΠάσιουΠάσιου Ευαγγελία
Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής
Μέλος του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Χαλαστρας.