Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 14 κάδων ανακύκλωσης ρούχων στον Δήμο Δέλτα

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 14 κάδων ανακύκλωσης ρούχων, παπουτσιών, τσαντών, πετσετών, κρεμαστρών, κουβερτών και παιχνιδιών, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε ο Δήμος Δέλτα με την εταιρία «EASTWESTGREECE Ι.Κ.Ε.».
Πρόκειται για κάδους ειδικών προδιαγραφών για τη συλλογή των μεταχειρισμένων ρούχων.

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, η «EASTWEST» αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών.
Ειδικότερα τη συλλογή των υλικών με μέσα της εταιρίας, την επιστροφή κάποιας ποσότητας ρούχων που δύνανται να επαναχρησιμοποιηθούν (σε καλή κατάσταση και καθαρά) στην Τράπεζα Ενδυμάτων του Δήμου,

αλλά και την προώθηση των μη επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών προς ανακύκλωση.

«Μία ακόμη δράση ανακύκλωσης αρχίζει στο Δήμο μας, σε κάθε Κοινότητα, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πια τη δυνατότητα διαχείρισης των παλαιών ρούχων και συναφών υλικών. Με συντονισμένες ενέργειες και καλή συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, τα τελευταία 4 χρόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ανακύκλωσης όλων των υλικών: χαρτί, πλαστικό, γυαλί, λαμπτήρες, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, υφάσματα και υποδήματα κ.ά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα μας είναι πολύ πίσω στα θέματα ανακύκλωσης.

Παρ’ όλ’ αυτά είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε καταφέρει ως Δήμος να δώσουμε τη δυνατότητα για συλλογή και διαλογή στην πηγή. Διότι σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούμε να ‘‘υποδεχόμαστε’’ σε απόλυτο βαθμό την ενέργεια των περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων πολιτών» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων, προϋποθέτει τη συμμετοχή των πολιτών. Δυστυχώς η πολιτεία έχει αφήσει εδώ και δεκαετίες την υπόθεση στην τύχη της. Εμείς από την πλευρά
μας δίνουμε την δυνατότητα σε κάθε πολίτη, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σχολείο να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική συνείδηση και έτσι να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή μας.

Ως διοίκηση σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, εργαζόμαστε διαρκώς και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή» δηλώνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δ. Καμανάς.

Τα σημεία ανακύκλωσης είναι τα εξής:
Ανατολικό | Δημοτικό Κατάστημα
Βραχιά | κτίριο Συνεταιρισμού (έναντι Δημοτικού Καταστήματος)
Διαβατά | Κέντρο Υγείας, ΚΑΠΗ
Καλοχώρι | πλατεία – έμπροσθεν Δημοτικού Καταστήματος
Κύμινα | Δημοτικό Κατάστημα
Ν. Μαγνησία | Δημοτικό Κατάστημα
Ν. Μάλγαρα | πλατεία – έμπροσθεν Δημοτικού Καταστήματος
Σίνδος | Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (οδός Αλ. Παπαναστασίου), Δημαρχείο Δέλτα, Συνεδριακό Κέντρο (ελεύθερο πάρκινγκ)
Χαλάστρα | Δημοτικό Κατάστημα, 2ο Δημοτικό Σχολείο (πέτρινο), κεντρική πλατεία (Πύργος)