Οι Έλληνες αποχαιρετούν τον σπουδαίο συνθέτη

Κηδεία Θεοδωράκη

Πλήθος κόσμου έσπευσε από νωρίς το πρωί, στην Μητρόπολη Αθηνών, για να αποτίσει φόρο τιμής
στον Μίκη Θεοδωράκη.
Το λαϊκό προσκύνημα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι της
Δευτέρας στη Μητρόπολη Αθηνών και θα διαρκέσει τρεις μέρες. Την Πέμπτη 9/9 θα γίνει η ταφή του
στον Γαλατά Χανίων.


Στις 16:40 έφτασε στη Μητρόπολη η νεκροφόρα με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στον χώρο της Μητρόπολης. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί φώναζε «Αθάνατος», ενώ ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Νωρίτερα, γυναίκες και άνδρες διαφορετικών ηλικιών κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι περίμεναν να
τους επιτραπεί να περάσουν στο χώρο όπου θα βρίσκεται η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.
Αύριο Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι.


Την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων η κηδεία


Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.


Ξεκίνησαν να φτάνουν επώνυμοι για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη


Στην Μητρόπολη έχουν ήδη ξεκινήσει να φτάνουν και επώνυμοι για να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο Γιώργος Νταλάρας και η σύζυγός του.
Στον χώρο της Μητρόπολης υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Παρόντες είναι και αστυνομικοί της ΟΔΟΣ που θα βοηθήσουν για να μπαίνει ο κόσμος με τη σειρά του στη Μητρόπολη.
«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» τραγουδούν όσοι περιμένουν για το λαϊκό προσκύνημα, με το κλίμα να είναι συναισθηματικά φορτισμένο για την απώλεια του μεγάλου μουσουργού.