Νέα κεντρική πλατεία για το Καλοχώρι εγκρίθηκε και μπαίνει στον δρόμο υλοποίησης αφού το Υπουργείο Εσωτερικών δέχθηκε την πρόταση της διοίκησης του Δήμου Δέλτα για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Καλοχωρίου.
Η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά αναφέρει:
Το διεκδικήσαμε και ανοίξαμε τον δρόμο για την ανάπλαση της πλατείας Καλοχωρίου!
Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας Καλοχωρίου. Προετοιμάσαμε το αίτημά μας, το υποβάλαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών και διεκδικήσαμε τη χρηματοδότηση που αξίζει η περιοχή μας.
Σήμερα, αυτή η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στον Δήμο Δέλτα επίσημη πρόσκληση υποβολής πρότασης για το έργο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας στην Κοινότητα Καλοχωρίου», προϋπολογισμού 516.600 ευρώ.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικό και καθοριστικό βήμα προς τη χρηματοδότηση και την υλοποίησή του.
Συνεχίζουμε άμεσα με την προετοιμασία και την υποβολή του πλήρους φακέλου, ώστε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα και να δημιουργήσουμε στο Καλοχώρι μια πλατεία σύγχρονη, λειτουργική, ασφαλή και αντάξια των κατοίκων του.
Το ζητήσαμε. Το διεκδικήσαμε. Ανοίξαμε τον δρόμο. Και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει πράξη.