Καλό ταξίδι στον καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή

Θεμιστοκλής Κουιμτζής

Καλό ταξίδι στον καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή. Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας δικός μας άνθρωπος που αγωνίστηκε για την ανάδειξε ι του τόπου μας σε πολλά θέματα, ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής. Η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα για δεκατέσσερα χρόνια – από το 2006 ως το 2018.

Ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής, ομότιμος καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, αγωνίστηκε ακούραστα έως και την τελευταία στιγμή για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού και δεν δίστασε να συγκρουσθεί με συμφέροντα στο πλαίσιο αυτού του αγώνα.

Ο κ. Κουιμτζής υπήρξε ομότιμος καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ, όπου διέγραψε μία πλούσια ακαδημαϊκή και επιστημονική πορεία, κατά την οποία διετέλεσε –μεταξύ των άλλων- αντιπρόεδρος του Τμήματος Χημείας, Διευθυντής του Τομέα Φυσικής Αναλυτικής και Περιβαλλοντικής Χημείας, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Συνδέσμου Χημικών Βορείου Ελλάδος(1998-2002), μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, διευθυντής του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης του Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Επίσης, από τον Ιανουάριο του 1990 έως τον Απρίλιο του 1994 υπήρξε πρόεδρος του Οργανισμού Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, και ως επίτιμος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου δεν σταμάτησε να παλεύει για την θεσμική θωράκιση της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού.

Η Πρόεδρος, Αθηνά Παναγιώτου, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Φορέα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου σε στενό οικογενειακό κύκλο.

About kampanianews

admin kampanianews

View all posts by kampanianews

Οι φίλοι του KampaniaNews σχολιάζουν