Η Χαλάστρα αποχαιρετά έναν μεγάλο μουσικό

Εφυγε ο Βαγγέλης Λιόλιος

Η Χαλάστρα αποχαιρετά έναν μεγάλο μουσικό. Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1956. Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι κάνοντας αργότερα θεωρητικά, μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.


Σε ηλικία 15 χρονών δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι , και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως: Σ. Διονυσίου, Μ.Λίντα, Λ. Διαμάντη, Τ.Βοσκόπουλο, Π.Πάνου, Γ.Ζαμπέτα, Γ .Πάριο, Κ. Γκραίη, Δούκισα, Μ.Μητσιά, Μ.Αγγελόπουλο, Γ.Πουλόπουλο, Γ.Νταλάρα, Χ.Αλεξίου κ.α.


Το 1973 Συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι “Χωρίς δεκάρα” και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι “Συννεφιασμένη Κυριακή” στη βράβευση του Τσιτσάνη για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι.


Το 1982 δημιουργείτε μια σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου παίζει και στους δίσκους: Στους δίσκους του “ΧΑΡΑΤΣΙ”, “ΜΕΣΩ ΝΕΦΩΝ”, “ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΥΡΟΥΔΑ” “ΜΑΪΣΣΑ ΣΕΛΗΝΗ “
Το 1984 ανοίγει το δικό του στέκι τη “Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος” μαζί με τη σύζυγο του σπουδαία τραγουδίστρια Φωτεινή Κοφινά. Κυκλοφορεί το 1988 ο δίσκος του Β. Λιόλιου ”Οργανάκι” που ερμηνεύει η Φωτεινή Κοφινά και ο δίσκος “Μουσικά θέματα” με σόλο μπουζούκι τον Β.Λιόλιο. Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Κοφινά και έχει 2 γιους, τον Κωνσταντίνο που παίζει τύμπανα, & τον Δημήτρη σολίστ στο μπουζούκι.
Έμεινε μόνιμα στην Αθήνα από το 2002 όπου συνεργάζεται με τον Δ.Σαββόπουλο, Ν. Πορτοκάλογλου, Μ.Ρασούλη, Π. Γαϊτάνο Δ.Κοντογιάννη Κ.Κούκα, Μ.Τόκα, και Γ. Χατζηνάσιο.

Το 1999 κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο !!Η τέχνη του Μπουζουκιού!! για Εξάχορδο και Οκτάχορδο.

Βαγγέλη καλό παράδεισο.