Επιβεβαίωση της πτώσης αεροπλάνου με 157 νεκρούς

Πτώση αεροπλάνου

Επιβεβαίωση της πτώσης αεροπλάνου με 157 νεκρούς. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters το τραγικό γεγονός: «Μπορώ να σας επιβεβαιώσω το συμβάν. Συνέβη στις 8:44». Το Boeing ήταν ολοκαίνουργιο καθώς είχε παραληφθεί από την Ethiopian Airlines
μόλις πριν από 4 μήνες. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 149 επιβάτες και 8 άτομα προσωπικό. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την τύχη τους, όπως και οι λόγοι συντριβής του αεροπλάνου.
Εκφράζονται φόβοι πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

Αυτό είναι το δεύτερο αεροπλάνο της εταιρεία που συνετρίβη τα τελευταία 9 χρόνια, καθώς το 2010 είχε πέσει στην Μεσόγειο Θάλασσα ένα ακόμα, με προορισμό την Βυρητό, με τραγικό απολογισμό 90 νεκρούς.
Αξίζει να σημειωθεί πως το μοιραίο Boeing των Ethiopian Airlines, είναι ίδιου τύπου με εκείνο της Lion Air της Ινδονησίας, το οποίο στις 13 Οκτωβρίου είχε συντριβή μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, με αποτέλεσμα τον θάνατο 189 επιβατών. Τα τελευταία λόγια του πιλότου.
Όπως αναφέρει το Flightradar24, ο πιλότος του Boeing 737, λίγο πριν χαθεί το στίγμα του αεροπλάνου από τα ραντάρ είχε πει στον πύργο ελέγχου πως «η κατακόρυφη ταχύτητα είναι ασταθής».