Επίσημο:Τέλος τα πανηγύρια

Τέλος τα πανηγύρια

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων
στα χερσαία σύνορά μας, και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα στις 12:00, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με το επιτελείο του για την
εξέταση της κατάστασης με τον κορωνοϊό, δύο μέρες μετά την λήψη των μέτρων στα σύνορα για την περαιτέρω προστασία της δημόσιας υγείας.

Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Άλλωστε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Στέλιος Πέτσας
τόνισε πως «επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά
και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου», όπως κι έγινε.

Ανέφερε επίσης ότι εντείνονται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα, με έμφαση στον Προμαχώνα καθώς
όπως είπε τα θετικά τεστ εκεί είναι τετραπλάσια από ότι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Σε περίπτωση επίδειξης πλαστού εγγράφου θα υπάρχουν κυρώσεις τόνισε. Οι έλεγχοι ενισχύονται επίσης στις πύλες εισόδου από την Αλβανία.

Σε ότι αφορά τις πτήσεις, ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι οι απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγουν από 15 Ιουλίου, ενώ από Σουηδία στις 22 Ιουλίου. Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, είπε ότι εξετάζεται
το άνοιγμα από τα τέλη Ιουλίου, με υποχρεωτικό αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν την άφιξη.

Οι φίλοι του KampaniaNews σχολιάζουν