Ελευθέρια Χαλάστρας 2019 η Παρέλαση vid

Η Παρέλαση στα Ελευθέρια Χαλάστρας 2019

Με κάθε επισημότητα, τελέστηκε ο εορτασμός της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της Χαλάστρας και της συμβολής των Κουλακιωτών – κατοίκων της Κουλακιάς (Χαλάστρας) στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν με την ομιλία του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος αναφερόμενος στην ημέρα απελευθέρωσης της Χαλάστρας, εξήρε τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής που «με αυταπάρνηση και ηρωισμό βοήθησαν στο πέρασμα των Στρατευμάτων απο τη γέφυρα του Αξιού προς τη Θεσσαλονίκη». Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους Κουλακιώτες συντοπίτες μας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την συμβουλή τους στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Ο ιστορικός Λεωνίδας Πλατανιώτης εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Κουλακιωτών από τον δήμαρχος Δέλτα Γιάννη Ιωάννίδη.

Στον εορτασμό τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων Κουλακιωτών ενώ ακολούθησε παρέλαση των μαθητών της Χαλάστρας του Πολιτιστικού Συλλόγου και των Αθλητικών Συλλόγων της Περιοχή.

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα προεξάρχοντως του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονος και χοροστατούντων των ιερέων κ.κ Δημητρίου και Ανδρέα.

Τους εορτασμούς των Ελευθερίων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γιουτίκας η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου,οι Αντιδήμαρχοι Διονύσης Λιακόπουλος, Γιώργος Κυριακίδης, Φάνης Αλμπάνης,Γιώργος Γλώσσης, ο Προέδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης, η Πρόεδρος της. Χαλάστρας Μ.Παπαδημητρίου – Αλεξούδη, ο δωρητής Κυριάκος Χαντές, πρώην Δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

φωτογραφικό υλικό στην σελίδα μας στο facebook