Εκτός τόπου και χρόνου ο Ερντογάν απειλεί ευθέως

Απειλές Ερντογαν

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέκρινε τις εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με “θηριωδίες των Ναζί”
στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. “Δεν έχει καμία διαφορά αυτό που έκαναν οι Ναζί
με τις εικόνες από τα ελληνικά σύνορα”

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως περίπου 150 χιλιάδες πρόσφυγες έχουν κατευθυνθεί προς την Ελλάδα μετά την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της.

“Φροντίζουμε τους πρόσφυγες εδώ και εννέα χρόνια. Οι πρόσφυγες επιθυμούν πλέον να μετακινηθούν προς την Ευρώπη. Το έλεγα από πάντα: Αν δεν μοιραστείτε μαζί μας το φορτίο του προσφυγικού, θα ανοίξουμε τα σύνορά μας. Νόμιζαν ότι αστειευόμασταν, αλλά ανοίξαμε τα σύνορα. Τώρα οι φιλοξενούμενοι μας φεύγουν και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους κρατήσουμε εδώ. Περίπου 150 χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατευθυνθεί προς την Ελλάδα, από όπου τώρα προσπαθούν με βίαιους τρόπους να τους στείλουν πίσω”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφυγες δεν έχουν σκοπό να παραμείνουν στην Ελλάδα.

“Ανοίξτε τα σύνορά σας, αφήστε τους να περάσουν από το έδαφός σας και να πάνε προς πλουσιότερες χώρες. Αλλά κανείς δεν λέει τίποτα στην Ελλάδα, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις επιθέσεις που κάνει κατά των προσφύγων. Είναι βάρβαρο να πυροβολείς ανθρώπους που θέλουν να σώσουν τη ζωή τους και να φροντίσουν για το μέλλον των παιδιών τους”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακόμη τόνισε για το επεισόδιο που η Τούρκικη Ακταιωρός εμβόλισε το σκάφος του Λιμενικού:

“Μπροστά το ελληνικό πλοίο, πίσω το τουρκικό. Αυτό το σκάει, κι εμείς το κυνηγάμε. Από δω και πέρα έτσι θα γίνεται” .
Είναι φανερό πλέον και στον πιο αδαή ότι ο Τούρκος Σουλτάνος έχει χάσει τον έλεγχο και αυτών που λέει και αυτών που κάνει.