Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού

3ο Δημοτικό Χαλάστρας

Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού«Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» ήταν το σύνθημα της φετινής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού η οποία εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση

ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Οι μαθητές /τριες είχαν την ευκαιρία φέτος να γνωρίσουν και να αθληθούν σε κάποια διαφορετικά αθλήματα με την καθοδήγηση γυμναστών – προπονητών . Καλεσμένοι μας ήταν οι  : Σιδηροπούλου Βάσω (Ενόργανη),Παπαδημητρίου Έλσα και Ξέλη Σοφία (Σύγχρονος χορός), Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος (Ποδόσφαιρο), Γουγούλας Νικόλαος (Shotokan Karate) ,Γερόπουλος Γρηγόριος.(Καλαθοσφαίριση) Η κ. Σιδηροπούλου είναι κοντά μας για 3η χρονιά και ο κ. Γερόπουλος ήλθε για 2η χρονιά.

Στο σχολείο παραβρέθηκε και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Τοκμακίδου Ελπίδα η οποία παρακολούθησε μέρος του αθλητικού προγράμματος.

Το πρώτο 2ωρο τα παιδιά ανά τμήματα παρακολούθησαν βίντεο που είχαν σχέση με τις αρετές που αναπτύσσονται μέσω του αθλητισμού όπως :επιμονή, υπομονή, συνεργασία, ενθάρρυνση, τόλμη να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Επίσης έλυσαν κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα με αθλητικό περιεχόμενο αλλά και με θέματα διατροφής. Κάποια χρωμάτισαν το σύνθημα της ημέρας.

Το αθλητικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10.00′ . Τα παιδιά συνοδεία των δασκάλων περνούσαν από τους σταθμούς που οργανώθηκαν και που τους περίμεναν οι προπονητές . Αργότερα ήλθαν και γονείς των παιδιών και ακολούθησαν το πρόγραμμα μαζί με τα παιδιά τους.

Πολλές ευχαριστίες στους γυμναστές – προπονητές που πέρασαν μαζί μας το πρωινό τους και με το κέφι και την ζωντάνια τους  προπόνησαν τα παιδιά στο άθλημά τους.

Συνοδοί των τμημάτων ήταν οι εκπαιδευτικοί : Χαρίκλεια Νικολαΐδου, Θωμαή Αναγνώστου, Νικόλαος Σαπουνάς, Χατζηαγγελίδης Δημήτριος, Ματζίρη Χαρίκλεια, Μακρίδου Χρύσα, Μητσάκη Αλεξία, Ζάικου Δέσποινα, Ναρίδου Ευμορφία, Νοταρίδου Σπυριδούλα.

Συντονίστρια η Διευθύντρια, Στυλιανή Μπέμπη, διοργανώτρια και υπεύθυνη της ημέρας η γυμνάστρια του σχολείου κ. Μαρία Κοσμίδου.

Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού και άλλα νέα Χαλάστρας εδώ

Ακολουθήστε μας στο facebook