Δένδιας-Τσαβούσογλου: Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε vid

Συνάντηση Δένδια Τσαβούσογλου

Δένδιας-Τσαβούσογλου: Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκου Δένδια
και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος νωρίτερα έγινε δεκτός στο μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν «να επιχειρήσουμε μία διαδικασία πρώτης συνεννόησης και σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου»,….

Έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και σε αρκετά ιδιαίτερα σοβαρά θέματα των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε σημείωσε ο Νίκος Δένδιας και σε αυτό το πλαίσιο -όπως είπε- συμφωνήθηκε ένας κατάλογος οικονομικής συνεργασίας. Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών Covid-19 ώστε οι πολίτες που έχουνε εμβολιαστεί ή εχουν αρνητικό τεστ να επισκεφθούν τις δύο χώρες». Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι καθορίστηκε για τις 14 Ιουνίου η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ. Τέλος συνεχάρη τον κ. Τσαβούσογλου για τη χθεσινή νίκη της Anadolu Efes στο μπάσκετ.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για τα συγχαρητήρια επισημαίνοντας ότι χαίρεται ιδιαίτερα που βρίσκεται στην Ελλάδα και τη θερμή υποδοχή…Μεταξύ άλλων δήλωσε

«Ως προς την πολιτική και τη στρατιωτική συνεργασία μας, είχε γίνει ο 62ος γύρος συμβουλευτικών επαφών στην Αθήνα και θα καθοριστεί ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση» είπε και επανέλαβε, όπως είχε πει νωρίτερα και ο Νίκος Δένδιας, πως προβλέπεται η συνάντηση των επικεφαλής των δύο κρατών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, «είναι σαφές ότι υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που περιμένουν επίλυση και πιστεύουμε πως η βάση της πρέπει να είναι ο σεβασμός στο δίκαιο και τα κοινά συμφέροντα».
«Ως Τουρκία θέλουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις και όρους και με τον Νίκο Δένδια συμφωνήσαμε πως θα συνεχιστεί αυτή η πολύ θετική συνεργασία» κατέληξε, κλείνοντας την ομιλία του ευχαριστώντας εκ νέου τον Έλληνα υπουργό.