Γλυκές αναμνήσεις με την Ευαγγελία Πάσιου

Γλυκές αναμνήσεις με την Ευαγγελία Πάσιου

Πέρα από τα δεδομένα γεγονότα, ότι οι γιορτές μας φέτος δε θα είναι οι ίδιες και ότι οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες, ας σκεφτούμε τι αναμνήσεις θα έχουν τα παιδιά και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά
του χρόνου τέτοιες μέρες…


Τι θα θέλαμε να μείνει στο μυαλό τους; Ποιες εικόνες; Ποιες γεύσεις ; Ποια συναισθήματα;


Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι φέτος ολα είναι διαφορετικα….όμως αυτό που θα θέλαμε να μείνει
στο μυαλό τους σίγουρα δε θα ήταν ο φόβος…φόβος για την αρρώστια, φόβος για το άγνωστο και τελικά φόβος μιας ολοκληρωτικής καταστροφής.


Ας κάνουμε με τα παιδάκια μας

κοινές πασχαλινές δραστηριότητες. Από μια χειροτεχνία μέχρι να τηρήσουμε παρέα όλα τα έθιμα που έχουμε μάθει και εμείς από μικροί.

Όταν όλο αυτό περάσει στα παιδιά να μείνει μια θετική ανάμνηση και η θετική σκέψη πως η ζωή συνεχίζεται χωρίς να είμαστε εγκλωβισμένοι στις άσχημες ειδήσεις και στον φόβο. Φυσικά και τους εξηγούμε για ποιους λόγους είναι αυτό το Πάσχα διαφορετικό από το περσινό, που πηγαίναμε στην εκκλησία, που παίζαμε με τους φίλους μας, που μπορούσαμε να πάμε όπου θέλαμε.

Ας εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο τις ώρες που βρισκόμαστε στο σπίτι μαζί τους. Ας εξηγήσουμε ότι η ουσία δεν βρίσκεται στα υλικά αλλά στην ψυχή και στο μυαλό του κάθε ανθρώπου που καταφέρνει να ξεπερνά τις δυσκολίες και τελικά έχοντας υπομονή όλα γυρίζουν στην κανονικότητα τους, κάνοντας τον κάθε άνθρωπο σοφότερο και πιο ώριμο.


Ετοιμάστε μαζί τους ζωγραφιές και αφήστε τα να εκφραστούν ελεύθερα….Γράψτε συναισθήματα και φυλάξτε τα σε ένα κουτί….του χρόνου τέτοια μέρα όταν θα τα ανοίξετε ξανά θα κατανοήσουν ότι όλα πέρασαν και ότι παρά τις αντιξοότητες εκείνα μαζί με εσάς ωρίμασαν και συνειδητοποίησαν την ουσία
των πραγμάτων.


Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι ο,τι σημαντικότερο έχουμε, είναι το μέλλον μας.
Καλή και ευλογημένη Ανάσταση, με υγεία, αισιοδοξία και όμορφες αναμνήσεις για όλους μας….