Γιορτή πουλιών στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης

Γιορτή πουλιών

Γιορτή πουλιών στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης για ακόμη μία χρονιά σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroΒirdwatch), που θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, παιχνίδια και εργαστήρια, καθώς και βόλτες με ποδήλατα. Επίσης, η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια θα πραγματοποιήσει απελευθέρωση πουλιών που έχει περιθάλψει στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί μία δράση παγκόσμιας εμβέλειας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους. Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι της μετανάστευσης και σημείο διέλευσης εκατομμυρίων  πουλιών, που ήδη αρχίζουν το ταξίδι προς νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα, ενώ το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού βρίσκεται κάτω από έναν από τους βασικούς μεταναστευτικούς διαδρόμους της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1993 με το συντονισμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα, ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Η εκδήλωση στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης, καθώς και με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Γιορτή πουλιών στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης και άλλα νέα Επικαιρότητας εδώ.

Ακολουθήστε μας στο facebook εδώ