Γέννησε δίδυμα στα 73 της

genise-didima

Γέννησε δίδυμα στα 73 της.Μια γυναίκα ηλικίας 73 ετών από το κρατίδιο Άντρα Πραντές της νότιας Ινδίας γέννησε δίδυμα κοριτσάκια, αφού είχε υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Τα μωρά ήρθαν στον κόσμο με καισαρική την Πέμπτη και είναι καλά στην υγεία τους, όπως και η ηλικιωμένη μητέρα, η Μανγκαγιάμα Γιαραμάτι. Ο 82χρονος σύζυγός της όμως, ο Σιταράμα Ρατζαράο, μετά την χαρά που πήρε, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται.

“Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι”, είχε δηλώσει ο σύζυγος στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC Telegu λίγες ώρες μετά τη γέννηση των παιδιών. Όταν τον ρώτησαν ποιος θα φροντίσει τα μωρά αν συμβεί κάτι στους ίδιους, λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, απάντησε: “Τίποτα δεν είναι στο χέρι μας. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Όλα είναι στα χέρια του Θεού”.

Η Γιαραμάτι εξήγησε ότι με τον σύζυγό της ανέκαθεν ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά αλλά δεν τα είχαν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν πολύ σημαντικό για τους ίδιους, καθώς αισθάνονταν στιγματισμένοι στο χωριό τους. “Προσπαθήσαμε πολλές φορές και είδαμε αμέτρητους γιατρούς (…) για αυτό αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου”, είπε η 73χρονη.

Το 2016, μια άλλη Ινδή ηλικίας άνω των 70 ετών, η Νταλτζιντέρ Καούρ, γέννησε ένα αγοράκι.