Αύγουστος με την Ειρήνη Βασιλειάδου

Στο αρχαίο Αττικό ημερολόγιο ο Αύγουστος αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Εκατομβαιώνα και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μεταγειτνιώνα .


 Η Αθήνα ήταν στο πόδι για τον εορτασμό των Παναθηναίων , τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. Τον ίδιο μήνα η θεά της Σοφίας είχε την τιμητική της και στην εορτή των Συνοικιών .

Στην χριστιανική εποχή, ολόκληρος ο Αύγουστος είναι αφιερωμένος στην Παναγία, με τις Παρακλήσεις, τη Νηστεία, την Κοίμησή της (15 Αυγούστου), τα Μεθεόρτια, τα Εννιάμερα και την κατάθεση της Αγίας Ζώνης στις 31 Αυγούστου, οπότε τελειώνει το εκκλησιαστικό έτος.

Άλλες ξεχωριστές θρησκευτικές γιορτές του μήνα είναι η Μεταμόρφωση του Σωτήρος (6 Αυγούστου), του Αγίου Φανουρίου (27 Αυγούστου) με τις φανουρόπιτες των πιστών για την εύρεση χαμένων αντικειμένων. Απονομής της Τιμίας κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου (29 Αυγούστου), που συνοδεύεται από ημερήσια νηστεία.

Οι 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου λέγονται και ημερομήνια,

επειδή προαναγγέλλουν τον καιρό για κάθε μήνα του έτους. 

Αστρολογικά – Αυτογνωσιακά είναι ο μήνας της χαράς του έρωτα και των παιχνιδιών. Μήνας που επιβάλλεται να αφεθείς και να ξενοιάσεις. Να θυμηθείς τον βασιλιά ή την βασίλισσα μέσα σου.

Καλές Διακοπές!!!