Αυτός είναι ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμου

Ο Spike, μια μίξη τσιουάουα 23 ετών από το Οχάιο , ονομάστηκε ο γηραιότερος ζωντανός σκύλος στον κόσμο από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες (GWR).

Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1999, ο Σπάικ έλαβε αυτό τον τίτλο στις 7 Δεκεμβρίου 2022, με πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι ήταν «τουλάχιστον 23 ετών και 7 ημερών» κατά την ημερομηνία της επαλήθευσης στο χωριό Κάμντεν.

Η ιδιοκτήτρια του Spike, Rita Kimball, τον έχει για σχεδόν 14 χρόνια, αφού τον βρήκε εγκαταλελειμμένο στο πάρκινγκ ενός παντοπωλείου το 2009, εξήγησε η GWR σε δήλωση που εστάλη στο CNN την Παρασκευή.
«Είχε ξυριστεί μέχρι την πλάτη του, είχε κηλίδες αίματος γύρω από το λαιμό του από μια αλυσίδα ή σχοινί και φαινόταν αρκετά τραχύς», είπε η Kimball.

Αφού ένας υπάλληλος παντοπωλείου της είπε ότι ο σκύλος ήταν εκεί για τρεις ημέρες, η Kimball πήρε το 10χρονο τότε σκυλάκι στο σπίτι στη φάρμα της.

«Ο Σπάικ πήδηξε μέσα και κάθισε στο κάθισμα, σαν να ήξερε πού πηγαίναμε. Ήταν γραφτό να γίνει», είπε η Kimball στην ανακοίνωση.
Εμπνευσμένη από το μεγαλόσωμο, επιθετικό σκυλί από τα κινούμενα σχέδια «Tom and Jerry», η Kimball ονόμασε τον μικρό και φιλικό της νέο φίλο Spike, είπε η GWR.

Η Kimball κατάλαβε για πρώτη φορά ο Spike είχε μια ευκαιρία να γίνει κορυφαίος σκύλος όταν άκουσε τον οικοδεσπότη του “The Tonight Show” Jimmy Fallon να μιλά για έναν πρώην κάτοχο του ρεκόρ, το fox terrier Pebbles, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Spike ξεπέτρασε τον Gino Wolf, ο οποίος επαληθεύτηκε στο Λος Άντζελες στις 15 Νοεμβρίου 2022 ως ο γηραιότερος τότε σε ηλικία 22 ετών και 52 ημερών, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Τώρα, ο Spike θεωρείται στην οικογένειά τους λίγο διασημότητα, είπε η Kimball, προσθέτοντας ότι η ηλικιωμένη σκυλίτσα, η οποία είναι σχεδόν τυφλή και βαρήκοα, προτιμά να περνά χρόνο με άτομα που γνωρίζει και να επισκέπτεται τα ζώα στη φάρμα της.

Σύμφωνα με το GWR, ο μακροβιότερος σκύλος που καταγράφηκε αξιόπιστα ήταν ένας αυστραλιανός βοοειδής σκύλος που ονομάζεται Bluey, ο οποίος πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε ημερών.