Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Ευθύμιου Φωτόπουλου Δημάρχου Δήμου Δέλτα

Αγαπητοί φίλοι, σήμερα ολοκληρώνεται η θητεία μας στη Διοίκηση του Δήμου Δέλτα (1.9.2014 – 31.8.2019) και θέλω να απευθυνθώ με δυο λόγια από καρδιάς σε όσους μας τίμησαν αυτά τα χρόνια,
είτε μας ψήφισαν είτε όχι.

Ήταν πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς,

πέντε χρόνια που εγώ και οι συνεργάτες μου τα δώσαμε όλα για τον τόπο μας, πέντε χρόνια που η δημοτική μας ομάδα εργάστηκε συστηματικά εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους συνδημότες μας.

Είχαμε όμως να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα όπως την ανταγωνιστική (και καμιά φορά εχθρική) στάση της κυβέρνησης προς την αυτοδιοίκηση, τις περικοπές τη χρηματοδότηση λόγω της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα στο διοικητικό μηχανισμό, την έλλειψη επαρκούς προσωπικού κ.ά.

Καταφέραμε, όμως, πολλά.

Ο Δήμος Δέλτα ήταν ανυπόληπτος, τελευταίος τη τάξει σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Θεσσαλονίκης. Απόκτησε λόγο, παρέμβαση σε όλα τα θεσμικά όργανα.

Γι’ αυτό και είναι μέσα σε όλους τους σχεδιασμούς μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης, όπως ο προαστιακός, η θαλάσσια συγκοινωνία, η ενοποίηση του παράκτιου μετώπου. Καταφέραμε να κάνουμε πρωτόγνωρο έργο στη σχολική στέγη, στην οδοποιία, στην ανάδειξη της ιστορίας και του τόπου. Καταφέραμε να κρατήσουμε τους συμβασιούχους εργαζόμενους, να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Καταφέραμε να διορθώσουμε την επικοινωνία του πολίτη με το Δήμο και από μηδενική να την κάνουμε καθημερινή, άμεση και αποτελεσματική μέσα από τη γραμμή Νοιάζομαι.

Κανείς δεν είναι τέλειος, φυσικά. Όμως θέλω να κρατήσετε ένα πράγμα: όλη η ομάδα της Διοίκησης στάθηκε με εντιμότητα απέναντι σε κάθε έναν από τους κατοίκους αυτού του Δήμου, προσπαθώντας να κάνει το καλύτερο δυνατό σε κάθε περίπτωση, στα πιο εύκολα αλλά και στα πιο δύσκολα.

Πέρα από τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που καλόπιστα στήριξαν την προσπάθειά μας, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω δημόσια για πρώτη και τελευταία φορά τους συνεργάτες του γραφείου μου: την γραμματέα Δημάρχου Popi Kostopoulou, την Γενική Γραμματέα του Δήμου Sismanidou Natassa, τον Σύμβουλο σε θέματα Επικοινωνίας Giannis Kessopoulos, τους συμβούλους σε θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών Ioannis Apostolidis, Periklis Tsioulis και Χρήστο Παπαδόπουλο.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που είναι πάντα στήριγμα και δύναμη σε κάθε μου βήμα.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι για το Δήμο Δέλτα ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από όπου μου δοθεί η δυνατότητα. Ο Δήμος Δέλτα και η Βαλμάδα είναι ο τόπος που ζω, είναι το σπίτι μου, είστε οι φίλοι μου!

Να είστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ για την στήριξη!