Απειλές κατά της Ευρώπης από τον Σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP,

υποστήριξε πως θα επεκτείνει τη «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία εφόσον χρειαστεί, χαρακτήρισε άκυρο τη ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων και δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα επισκεφτεί το Λευκό Οίκο στις 13 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν ανέφερε πως από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» υποστηρικτές των Κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG έχουν κάνει 700 επιθέσεις εναντίον τουρκικών «στόχων» ανά την Ευρώπη, υπό την «πολιτική προστασία Ευρωπαϊκών χωρών» και μάλιστα με τις τοπικές αρχές ασφαλείας να είναι απλοί παρατηρητές.

«Το φίδι της τρομοκρατίας που τρέφετε σήμερα με τα χέρια σας, τελικά θα στραφεί εναντίον σας και θα σας δαγκώσει… Θα βρέχει βόμβες και θάνατο στους δρόμους σας» είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στην Ευρώπη ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε γνωστό πως την Παρασκευή ξεκινούν οι κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στη ζώνη ασφαλείας της Συρίας. Όμως ο Ερντογάν παράλληλα σημείωσε πως οποιαδήποτε επίθεση δεχθούν οι τουρκικές δυνάμεις από περιοχές εκτός της ζώνης ασφαλείας θα προκαλέσει αντίποινα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η ζώνη και πέσαν των 30 χιλιομέτρων.

«Η Τουρκία δίνει ένα νέο αγώνα ανεξαρτησίας και οδεύει βήμα-βήμα προς την νίκη», είπε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ που με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων, ο Ερντογάν το χαρακτήρισε «άκυρο» κι ένα «μηδενικό«.

«Οι ιστορικοί θα αποφασίσουν γι αυτά, όχι οι πολιτικοί.

Έχω καλέσει τους Αρμένιους να ανοίξουν τα αρχεία τους για έρευνα κι αυτοί αρνούνται γιατί δεν έχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους», είπε ο Ερντογάν.

Τέλος σε ερώτηση για το αν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη για τις 13 Νοεμβρίου επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν απάντησε: «Δεν το έχω αποφασίσει ακόμη».

Απειλές κατά της Ευρώπης από τον Σουλτάνο και άλλα νέα Επικαιρότητας εδώ

ακολουθήστε μας στο facebook

About kampanianews

admin kampanianews

View all posts by kampanianews

Οι φίλοι του KampaniaNews σχολιάζουν