Ίσως στο καλύτερο Grand Prix νικητής ο Φερστάπεν

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά Grand Prix των τελευταίων ετών εξελίχθηκε ο αγώνας στην πίστα του Χόκενχαϊμ, με τον Μαξ Φερστάπεν να «χορεύει» στην βροχή και να κόβει πρώτος την καρό σημαία και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίζει δεύτερος, παρότι ξεκίνησε 20ος!

Στην 3η θέση τερμάτισε ο εκπληκτικός και αλάνθαστος Ντάνι Κβίατ. Το γερμανικό Grand Prix, πάντως, εξελίχθηκε σε τραγωδία για τις Mercedes, οι οποίες έμειναν και οι δύο εκτός βαθμών! Συγκεκριμένα, ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε στην 11η θέση, ενώ ο Βάλτερι Μπότας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, καθώς έφυγε εκτός πίστας και χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χάμιλτον αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το μονοθέσιό του και μπήκε έξι φορές στα πιτ! Από εκεί και πέρα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λανς Στρολ, Κάρλος Σάινθ, Αλεξάντερ Αλμπον, Κίμι Ραϊκόνεν, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, Ρομάν Γκροζάν και Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ο Λιούις Χάμιλτον, πάντως, παρότι δεν κατάφερε να μαζέψει βαθμούς στο γερμανικό Grand Prix, παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 223 πόντους. Στη δεύτερη θέση είναι ο team mate του, Βάλτερι Μπότας, με 184 πόντους και ακολουθεί ο σημερινός νικητής, Μαξ Φερστάπεν με 162. Στους κατασκευαστές πρώτη είναι φυσικά η Mercedes με 407 πόντους, με τη Ferrari να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 261!