Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Σταμάτης Κόκοτας. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της χώρας μας. Τον λάτρεψε ο κόσμος όσο λίγους. Οι γυναίκες του έσκιζαν στην κυριολεξία τα ρούχα για να τον αγγίξουν. Ένας αληθινός μύθος.
Ο Σταμάτης Κόκοτας. έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 85 ετών στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.
Όποιος επώνυμος πέρασε από την ελληνική κοινωνία γνωρίστηκε με τον Κόκοτα. Αλεν Ντελόν, Αλέξης Μινωτής,Τζέιμς Κόμπερν, Μελίνα, Βίλι Μπραντ, Φερεντς Πούσκας, Αλίκη, Γιάννης Ρίτσος, Αντονι Κουήν, είναι μερικά πρόσωπα.

Μια φορά ο Σταμάτης ρώτησε τον Μπάρναρντ τον καρδιοχειρουργό γιατί καπνίζει τόσο και εκείνος του απάντησε: « Κε Κόκκοτα εγω είμαι γιατρός, έρχεστε να σας εξετάσω και σας λέω τι να κάνετε. Το τι θα κάνω εγώ είναι δικός μου λογαριασμός…» και τον κόλλησε στο τοίχο, από τότε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.

Ο Ωνάσης ήταν φίλος του, πολύ συχνά τον επισκέπτονταν στο «Χριστίνα» για να διασκεδάσουν, το ίδιο και η Τζάκι, η οποία ήθελε να κάνει τη ζωή του Κόκοτα βιβλίο. Κάποια φορά μια γαλλική εφημερίδα έγραψε πως η Τζάκι αγαπάει τον ελληνικό ουρανό κι έναν τραγουδιστή με φαβορίτες. Ο Σταμάτης έζησε από κοντά την πτώση του Ωνάσση όταν έχασε το μονάκριβο γιό του Αλέξανδρο.

Στο μαγαζί «Φαντασία» γνώρισε τη Ρόμι Σνάιντερ και τον Αντονιόνι.

Ένα από τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι ο καρδιολόγος του, γιατρός Κουλαφέντης που του έσωσε τη ζωή, όταν υπέστη βαρύ έμφραγμα.

Ο Σταμάτης έκανε δυο γάμους κι απέκτησε τρία παιδιά. Ερωτεύτηκε πολύ και το έζησε σε όλο του το μεγαλείο. «Ο έρωτας είναι μια ψυχική διαύγεια», λέει χαρακτηριστικά, «όταν είσαι ερωτευμένος έχεις καθαρό πνεύμα. Θόλωμα έχεις όταν έχεις μπερδέματα».

Ο Σταμάτης Κόκοτας δηλώνει αισιόδοξος κι ευχαριστημένος από τη ζωή του. Δεν ντρέπεται για τίποτα από όσα έχει κάνει, αν και πιστεύει πως δεν έκανε πολλά λάθη. Δεν φοβάται γενικά τίποτα, απλά μπορεί να πει ότι σιχαίνεται κάποια πράγματα : «Ότι σέρνεται, ας πούμε, το σιχαίνομαι…».

Καλό Ταξίδι.