Τι πληρώνω θεέ μου,με την Ειρήνη Βασιλειάδου

Νιώθεις πως έχεις φτάσει στην άκρη του γκρεμού, έρχεται ο λογαριασμός υπέρογκος που καλείσαι να πληρώσεις, θυμωμένος και αγανακτισμένος από τις σφαλιάρες της ζωής φτάνεις στο ταμείο.

Διαπληκτίζεσαι με την υπάλληλο (μήπως φταίει). Σου προτείνει έκδοση αναλυτικού και κατόπιν ελέγχου να περάσεις πάλι από εκεί. Χαρτί ατελείωτο εκτυπώνεται στα αριστερά εμπρός σου, η καρδιά ανεβάζει παλμούς και σκέψεις συντέλειας του κόσμου σε κατακλύζουν. Το παίρνεις φοβούμενος και φεύγεις. Αμέτρητες φορές κοίταξες με θυμό τον ουρανό και φώναξες βουβά.

΄΄Τι λάθη πληρώνω Θεέ μου…΄΄.

Αναρωτιέσαι ακόμα αν όντως φταις εσύ ή συνωμοτεί εναντίον σου το σύμπαν. Λένε πως η τελική εικόνα αποκαλύπτετε όταν τοποθετείς το τελευταίο κομμάτι του πάζλ και τότε μπορεί να εύχεσαι να μην το είχες ανοίξει καν! Ευθύνη…προσωπική Τρεις βασικοί σταθμοί καθορίζουν την ζωή σου.
Ο πρώτος σε καλεί να αποφασίσεις αν θα σπουδάσεις ή θα επιλέξεις να εργαστείς.

Ο δεύτερος να επιλέξεις σε ποια σχολή θα φοιτήσεις.


Ο τρίτος τον σύντροφο που θα επιλέξεις για να δημιουργήσεις την δική σου οικογένεια. Αντιλαμβάνεσαι ήδη πόσο περίπλοκο γίνεται όλο αυτό. Μεγεθύνοντας το περισσότερο πιθανόν να ανακαλύψεις πως σύγκρινες πολλές φορές τον εαυτό σου με τους άλλους, να υποκρινόσουν ή κατάκρινες τον εαυτό σου, κολλούσες στο παρελθόν, απέφευγες τα προβλήματα και πιθανών να αδιαφορούσες αμυνόμενος.

Μπορεί να ένιωθες και ανώτερος από τους άλλους ή να είχες την τάση να βάζεις τους ανθρώπους γύρω σου πάνω από σένα, να άλλαζες τον εαυτό σου για λίγη στιγμιαία αποδοχή και προσοχή.

Ευθύνη…οικογένειας

Η οικογένεια θα έπρεπε να είναι η βάση πάνω στην οποία θα έχτιζες τον πλήρη και υγιή εσωτερικό σου κόσμο. Τα τελευταία χρόνια όμως και αυτός ο θεσμός φαίνεται να περνάει την δική του υπαρξιακή κρίση.Τα μέτωπα πλέων είναι πολλά και αισθάνεσαι όλο και να μικραίνεις, να γυρνάς πίσω την μνήμη και να αναγνωρίζεις πως δεν σου συγχωρούσαν την αποτυχία,απαιτούσαν το τέλειο ή σε είχαν ως το κέντρο του κόσμου, άφηναν τον φόβο τους να καθορίζει το δικό σου μέλλον ή σε άφηναν να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να μάθεις την αξία των ορίων, δεν σου έμαθαν την έννοια της ευθύνης ούτε σου μιλούσαν για τις αξίες της ζωής, σε τιμωρούσαν για την ανεξαρτησία σου και δεν έκοψαν ποτέ τον ομφάλιο λώρο.

Αναλυτικός λογαριασμός Ζωής…Της δικής σου ζωής

Κάνε τον ισολογισμό-απολογισμό και συνειδητά πλήρωσε τα ωφελούμενα, άφησε τα βάρη στο παρελθόν και πορεύσου ανάλαφρος στο μέλλον με Ειρήνη.