Απίστευτο:Φάλαινα επιστρέφει κινητό από τον βυθό(vid)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με μία φάλαινα μπελούγκα, η οποία επιστρέφει ένα κινητό στην ιδιοκτήτρια του, το οποίο είχε πέσει στην θάλασσα.

Η Isa Opdahl έκανε βόλτα με σκάφος στο λιμάνι Χάμερφεστ της Νορβηγίας τη Δευτέρα, όταν ξαφνικά
το iphone της έπεσε μέσα στη θάλασσα. Στο βίντεο που ανέβασε η γυναίκα στον λογαριασμό της στο Instagram, η χαριτωμένη λευκή φάλαινα εμφανίζεται να βγαίνει από το νερό με τη συσκευή στο στόμα
της και να το δίνει στην ιδιοκτήτριά της.

Όπως είναι φυσικό, το κλιπ έγινε αμέσως viral, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views και κοινοποιήσεις
σε διάφορες πλατφόρμες. Σύμφωνα με ορισμένα διεθνή ΜΜΕ, η φάλαινα του βίντεο είναι η ίδια με την λευκή μπελούγκα που τράβηξε την προσοχή του τοπικού Τύπου πριν από μερικές μέρες, όταν εντοπίστηκε στα ύδατα της χώρας φορώντας ένα μυστηριώδες λουρί, πάνω στο οποίο ήταν στερεωμένη μια κάμερα.

Ειδικοί της θαλάσσιας ζωής είχαν δηλώσει τότε ότι πιθανότατα το ζώο «απέδρασε» από κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο του Ρωσικού Ναυτικού. Ειδικότερα, ο επιθεωρητής Joergen Ree Wiig της
Νορβηγικής Διεύθυνσης Αλιείας είχε αποκαλύψει ότι το «λουρί» της μπελούγκα έφερε τη σήμανση «Εξοπλισμός της Αγίας Πετρούπολης».

«Ξέρουμε ότι στη Ρωσία διαθέτουν έναν μεγάλο πληθυσμό από φάλαινες σε καθεστώς αιχμαλωσίας
και γνωρίζουμε επίσης, ότι ορισμένες από αυτές, αφέθηκαν ελεύθερες. Από τότε έχουμε αναφορές ότι φάλαινες προσεγγίζουν πλοία», δήλωσε ο Rikardsen.