Όσα πρέπει να ξέρεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Νέο περιστατικό θρόμβωσης

Όσα πρέπει να ξέρεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λαμβάνουν όλοι οι πολίτες οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μάλιστα έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα χορηγείται στους πολίτες που θα εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν
να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν
για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου (πότε εμβολιάστηκε κλπ.).
Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός στη χώρα μας ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου όταν και εμβολιάστηκαν συμβολικά μεταξύ άλλων η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όσα πρέπει να ξέρεις για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο εμβολιασμός συνεχίστηκε χθες με τον εμβολιασμός υγειονομικών σε νοσοκομεία της Αθήνας αλλά
και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, και θα συνεχιστεί και σήμερα με τους εμβολιασμούς υγειονομικών στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας και των Ιωαννίνων.

Σήμερα επίσης έφτασε στην Αθήνα η πρώτη μεγάλη παρτίδα 83.850 δόσεων του εμβολίου της Pfizer
με ειδική πτήση που προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος».
Στη συνέχεια, η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Εκτιμάται ότι ο γενικός εμβολιασμός
των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.