Το ΟΧΙ των καταστηματαρχών Σίνδου στην μονάδα αποτέφρωσης

Σίνδος οχι στην μονάδα αποτέφρωσης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος καταστηματαρχών Σίνδου που τίθεται αρνητικά στην εγκατάσταση μονάδας αποτέφρωσης στα όρια του Δημοτικού Διαμερίσματος Σίνδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Η Σίνδος για ακόμη μία φορά βρίσκεται στο μάτι ενός κυκλώνα που πλησιάζει επιθετικά.


Αναφερόμαστε, φυσικά, στη δημιουργία μονάδων αποτέφρωσης στο τόπο μας. Συγκεκριμένα, ΔΥΟ μονάδων αποτέφρωσης όπου, μάλιστα, η μία από αυτές βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κατοικημένη περιοχή της Σίνδου, πενήντα μόλις μέτρα από τα Νεόκτιστα, μιας ήδη αρκετά παραγκωνισμένης περιοχής της κοινότητάς μας.


Η υπόθεση αυτή πήρε το φως της δημοσιότητας πέντε χρόνια πριν κι επανέρχεται τώρα, ξανά, στο προσκήνιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα έχει συνεδριάσει ΤΡΕΙΣ φορές για το σχετικό, μείζονος σημασίας, θέμα. ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, το σώμα των Δημοτικών Συμβούλων ομόφωνα στάθηκε ΑΝΤΙΘΕΤΟ στην εγκατάσταση μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στα όρια τη Δημοτικής Κοινότητας Σίνδου.

Όμως αυτό δε μοιάζει να είναι αρκετό για κάποιους.


Οι πιέσεις συνεχίζουν.


Για άλλη μια φορά, βλέπουμε, πως κάποιοι επιθυμούν να υποβαθμίσουν κι άλλο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Τόσα χρόνια δεχτήκαμε να είμαστε στο περιθώριο. Αυτή τη φορά, όμως, θα μας βρείτε απέναντί σας. Δε θα επιτρέψουμε μία περαιτέρω μόλυνση του ήδη βεβαρημένου περιβάλλοντος στο οποίο εμείς και τα παιδιά μας ζούμε κι αναπνέουμε.
Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Χρειαζόμαστε έργα υποδομής που θα προάγουν την ανάπτυξη του τόπου μας, όχι την υποδούλωσή του.
Εμείς, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σίνδου, αντιστεκόμαστε απέναντι στη δημιουργία μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη Σίνδο και σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας σε αυτή τη μάχη. Να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας γιατί μόνο έτσι θα νικήσουμε.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ!