Νέα σχολική χρονιά με την Ευαγγελία Πάσιου

Καλή σχολική χρονιά

Πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Αυτή η σχολική χρονιά φέτος προκαλεί περισσότερες αγωνίες από κάθε άλλη φορά. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν την προσαρμογή τους στο σχολείο σε μια εποχή πανδημίας.


Μαζί με τα σχολικά, τα απαραίτητα εφόδια είναι πλέον οι μάσκες και τα αντισηπτικά. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι οι αντιπαραθέσεις και η αβεβαιότητα.

Αντιπαραθέσεις για τη χρήση μάσκας και κάποιες φορές αμφισβήτηση επιδημιολογικών δεδομένων. Αβεβαιότητα για την πορεία και την εξέλιξη της σχολικής αλλά και της κοινωνικής πραγματικότητας.


Στη μέση όλων αυτών, τα παιδιά, τα οποία καλούνται να αλλάξουν τις σχολικές και κοινωνικές τους συνήθειες. Συμπαραστάτες τους και καθοδηγητές σε αυτήν την κατάσταση είναι οπωσδήποτε πρωτίστως οι γονείς τους.

Αυτοί πρέπει να τα προετοιμάσουν κατάλληλα ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις νέες απαιτήσεις. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνούμε τους στόχους του σχολείου.

Πέρα από τη γνώση, είναι η κοινωνική αλληλεπίδραση, η επίτευξη των στόχων τους και η ολοκληρωμένη ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.
Καλή αρχή σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.

Με υπομονή και όρεξη για δημιουργία.
Πάσιου Ευαγγελία
Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής
Μέλος του τοπικού συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλάστρας.