Μέτριος Αρης και ήττα από τον Ολυμπιακό

Αρης-Ολυμπιακός 1-2

Μέτριος Αρης και ήττα από τον Ολυμπιακό που έκανε τα απλά πράγματα και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι κίτρινοι παραμένουν χωρίς νίκη για τρίτο σερί παιχνίδι και δεν πήραν ούτε βαθμό στα δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια του.

Ιδανικό ξεκίνημα, πεντάλεπτη αδράνεια και δύο γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη, ακριβώς όπως θα ήθελε ο Τόλης Τερζής και οι παίκτες του. Από εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Ματίγια ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0 στο 7’, με τη βοήθεια και του δοκαρίου, νικώντας τον Σα.

Ο παλμός της κερκίδας μεταφέρθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τότε εμφανίστηκε ο Τζοβάρας σε ρόλο… αόματου! Ο διαιτητής από την Φθιώτιδα έκλεισε τα μάτια σε φάουλ για κίτρινη κάρτα του Μπουχαλάκη, δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Σάσα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και την οποιαδήποτε επαφή σε παίκτη του Ολυμπιακού την έδινε φάουλ.

Οι ερυθρόλευκοι με αυτόν τον τρόπο κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και όσες φορές ο Άρης πήγε να γίνει απειλητικός, είχε άσχημα τελειώματα.

Ο Ολυμπιακός “φόρτωσε” την αριστερή πλευρά του και από εκεί βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, γιατί το δίδυμο Σούντγκρεν – Φετφατζίδη είχε προβλήματα ανασταλτικά απέναντι στους Τσιμίκα και Μασούρα.

Στο 33’ αυτοί οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού συνδυάστηκαν, καθώς με σέντρα του πρώτου και κεφαλιά του δεύτερου έγινε το 1-1.

Στο 37’ ο Μαρτίνς έβγαλε έξω τον Ποντένσε που μέχρι τότε δεν… υπήρχε στο γήπεδο και πέρασε στη θέση του τον Σουντανί. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός έκανε δύο τα τέρματά του, όταν από φάουλ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έγραψε το 1-2.

Οι παίκτες του Άρη ήταν σαστισμένοι, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καταστάσεις στην εστία του Σα, ούτε από οργανωμένες επιθέσεις, ούτε σε κατάσταση transition και μοιραία δεν απείλησαν τον Ολυμπιακό, που έφτασε σε τρίτο γκολ με τον Σουντανί στο 43’, το οποίο ορθώς ακυρώθηκε – μέσω του VAR – από τον Τζοβάρα, γιατί ο σκόρερ έκανε χέρι.

Άλλαξε την τριάδα, δεν άλλαξε η εικόνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον Άρη. Ο Τερζής επέλεξε τον Μαντσίνι αντί του Φετφατζίδη (και αργότερα έβγαλε και τους Γκάμα, Ντιγκινί) που δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Αργεντινός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του Άρη για την ισοφάριση στο 50’ όταν από κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του, αλλά το συρτό σουτ πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σα.

Την ώρα που οι κίτρινοι άρχισαν να πιέζουν τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ξανά ο Τζοβάρας, ο οποίος με προκλητικές αποφάσεις “πάγωσε” τον ρυθμό και έδινε την κατοχή στους ερυθρόλευκους.

Πέρασε ένα 15λεπτο δίχως καμία φάση στις δύο εστίες, μέχρι το 67’ όταν από πλάγιο άουτ η μπάλα έφτασε στον Ντιγκινί το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Σα κρατώντας το 1-2.

Στο 70’ από φάουλ του Ματίγια η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή, ο Ντιγκινί “γκρεμίστηκε” από αμυντικούς του Ολυμπιακού αλλά ο Τζοβάρας όχι απλά δεν υπέδειξε πέναλτι, δεν πήγε καν να δει τη φάση στο VAR!

Στο 77’ ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να κάνει το 1-3, όταν από λάθος πάσα του Βέλεθ, ο Μασούρας σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Έμαν.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρία και στο 85’ όταν από φάουλ του Βαλμπουενά, ο Σούντγκρεν έκανε την προβολή λίγο πριν σκοράρει με το κεφάλι ο Γκερέρο.

Στο 89’ ο Μαρτίνες βρήκε με πολύ έξυπνη πάσα τον Ιντέγε στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Νιγηριανός δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε ευκαιρία να γίνει απειλητικός.

Οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην εστία του Σα ως το φινάλε του αγώνα και έφυγαν για δεύτερη βδομάδα με σκυμμένο το κεφάλι…

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθη) – Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

ΑΡΗΣ: Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Γκάμα (74’ Μαρτίνες), Ντιγκινί (84’ Τόνσο), Ιντέγε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας (57’ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (37’ Σουντανί), Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (83’ Γκερέρο).

Μέτριος Αρης και ήττα από τον Ολυμπιακό και άλλα νέα της superleague εδώ