Ισόπαλο το ντέρμπι της Τούμπας

Ισοπαλία στην Τούμπα

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Άρη, καθώς στο 4΄ο Φέτφα με τον Ματίγια έκαναν το ένα-δύο σε κόρνερ από τα αριστερά,

ο Φέτφα γύρισε στο πέναλτι και ο Ιντέγε με εξαιρετικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, πανηγυρίζοντας με τον ίδιο τρόπο, όπως και την τελευταία φορά που σκόραρε στην Τούμπα.

Το προβάδισμα του Άρη δεν έμεινε για πολύ, καθώς στο 7΄ ο Μάτος με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μίσιτς, την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-1 με τους κιτρινόμαυρους να χάνουν την συγκέντρωσή τους, στο πρώτο στημένο των γηπεδούχων.

Στο 9΄, δεύτερη τελική για τον Άρη, με τον Φετφατζίδη να σουτάρει εκτός μεγάλης περιοχής και τον Πασχαλάκη να την μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας του.

Κακό ποδόσφαιρο

Μέχρι το 30΄το ποδόσφαιρο που παίχτηκε ήταν ελάχιστο, με αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ (εκτός ο Πέλκας) και τραυματισμό του Κουέστα που εν τέλει συνέχισε το ματς.

Συν τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του ΠΑΟΚ, που χρεώθηκαν με δύο κάρτες σε ένα δίλεπτο (Μάτος-Άκπομ).

Στο 40΄ ο Άκπομ έφυγε μόνος απέναντι στον Κουέστα, όμως έκανε επιθετικό φάουλ στον Ισπανό. Ένα σουτ του Ζαμπά, από δεξιά στο 42΄, κατέληξε άουτ.

Ο Άρης προσπάθησε στη συνέχεια να απειλήσει, αλλά δεν έκανε σωστές επιλογές στην τελική πάσα ή προσπάθεια.

Στο 45+3΄ο Σιδηρόπουλος με την χρήση του VAR, δεν κατοχυρώνει το γκολ που πέτυχε ο Μάτος, καθώς ήταν σε θέση οφ σάιντ ο Μπίσεσβαρ στην κεφαλιά που έκανε και βρήκε το δοκάρι,

πριν τον Βραζιλιάνο.

Κακή αντιμετώπιση, ωστόσο, του Άρη στα στημένα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Στο τελευταίο από τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων, ο Γκάμα έκανε μία φοβερή ενέργεια από τα άκρα, σούταρε όμως πάνω στα σώματα των παικτών των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, καθώς ο Κουέστα δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς, με τον Έμαν να μπαίνει στην θέση του. Ο ΠΑΟΚ κυκλορούσε συνεχώς την μπάλα στα πρώτα λεπτά, δίχως όμως να απειλήσει την εστία του Έμαν. Ο Άρης είχε ένα καλό τρίλεπτο, πίεσης στην αντίπαλη εστία, με φάουλ του Ματίγια που κατέληξε κόρνερ και δύο συνεχόμενα κόρνερ. Στο 66΄ο Έμαν φώναξε παρων, απομακρύνοντας με τα πόδια σουτ του Λημνιού, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, σωστά αποβλήθηκε ο Μάτος, με δεύτερη κίτρινη κάρτα!

Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη στο 68! Ο Φέτφα μπούκαρε από τα δεξιά, ο Ιντέγε πέρασε το αντίπαλό του, σούταρε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης με το δεξί του πόδι! Στο 70΄όμως έμεινε και ο Άρης με 10 παίκτες με τον Σάσα, να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 77΄και πάλι ο Έμαν, με φοβερή επέμβαση το εξ΄επαφής πλασέ του Μίσιτς, κρατάει το 1-1! Σουτ του Αουγκούστο στο 80΄, έφυγε η μπάλα από την αγκαλιά του Έμαν, σε κόρνερ ο Βέλεθ. Σουτ του Κρέσπο, στο 83΄, ψηλά άουτ…

Ο Χαβιέ Ματίγια  με φοβερό σουτ από πλάγια θέση έστειλε στο 87΄την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-2!

Ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ισοφάριση, είχε δοκάρι με τον Βαρέλα, οι παίκτες του Άρη δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα στα τελευταία λεπτά και μετά από διαδοχικά κόρνερ, ο Μίσιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-2.

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Ζαμπά (57΄Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (14΄λ.τρ. Λημνιός), Ακπόμ (79΄Σφιντέρσκι)

ΑΡΗΣ (Τ. Τερζής): Koυέστα (46΄λ.τρ. Έμαν), Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (85′ Σόουζα), Γκάμα (64΄Λάρσον), Ντιγκινί, Ιντέγε

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανία) – Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊα).