Η Ρομποτική στα Σχολεία του Δήμου Δέλτα

Η Ρομποτική στα σχολεία του Δήμου Δέλτα

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί ένα καινοτόμο τομέα μάθησης και στόχος της Διοίκησης Εκπαίδευσης, για όλα τα σχολεία του Δήμου Δέλτα,στο οποίο οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων θα μαθαίνουν να προσεγγίζουν τις θετικές επιστήμες μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό….Το παράδειγμα εφαρμογής της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα σχολεία μας ,
θα συνδυάζει την χρήση νέων τεχνολογιών, την Ιστορία,τ α Εικαστικά και τα Μαθηματικά….

Όπως έχει αποδειχθεί έχει θετικές επιπτώσεις στη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη
του παιδιού και συνδυάζει την μάθηση και το παιχνίδι….Με τον τρόπο αυτό μετατρέπεται η εκπαίδευση
σε μια άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα….

Πρόκειται για μια Εκπαιδευτική Δραστηριότητα που πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών,οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό) , αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής….1 ο. ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΧΑΛΆΣΤΡΑΣ ( Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Wro Hellas….

Συμμετείχαν δύο ομάδες μαθητών της Α’ τάξης με προπονήτρια την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου κα Κυπρίλλη Αναστασία ….

Κατέλαβαν την 25η και 34η θέση Πανελλαδικά στην κατηγορία Regular 1″ ,Ο Θούριος του Ρήγα και τα Βαλκάνια”, σε μια αρκετά δύσκολη κατηγορία στην οποία συμμετείχαν ομάδες μαθητών με πολυετή εμπειρία…. Θερμά συγχαρητήρια στην Ρογκότη Βασιλική,Χαντέ Δήμητρα,Τσεβρεντζίδου Στέλλα,Βαγγελόπουλο Γρήγορη και Καρακασίδη Θανάση….!!!!

Χορηγός ανάρτησης
BIG BEN Χαλάστρα