Ηρωικό διπλό ο Αρης στην Ξάνθη

Ξάνθη-Αρης 0-1

Ηρωικό διπλό ο Αρης στην Ξάνθη που για ένα ακόμα αγώνα, 4ο συνεχόμενο ο Άρης πετυχαίνει πρώτος γκολ και μάλιστα πολύ νωρίς στο ματς!

Αυτή τη φορά μόλις στο 3΄με τον Μπράουν Ιντέγε να ανατρέπεται από τον Αμπάντ και τον Καραντώνη σωστά να υποδεικνύει αμέσως το πέναλτι, καθώς ήταν ξεκάθαρο.

Ο Μπρούνο Γκάμα πήρε την μπάλα και με το δεξί του πόδι την έστειλε στην δεξιά γωνία του Αμπάντ για το 0-1!

Μοναδική καλή ευκαιρία της Ξάνθης στο πρώτο ημίωρο το δυνατό σουτ του Ντε Αμορίμ στο 17΄, στο οποίο ο Έμαν είχε μία εξαιρετική “απάντηση”, καθώς εκτινάχθηκε και παραχώρησε το κόρνερ.

Σουτ του Ντιγκινί στο 20΄εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 24΄ο Βέλεθ δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρολ στην μεγάλη περιοχή, μετά την πάσα του Φέτφα.

Στο 29΄ο Ιντέγε επέμεινε, κέρδισε την μπάλα από τον αντίπαλό του, ενώ αρχικά όλα έδειχναν πως την έχασε, μπήκε στην μεγάλη περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Λισγάρα. Ο αμυντικός της Ξάνθης, ένα λεπτό αργότερα, από πάρα πολύ μακριά σούταρε με δύναμη, αλλά ο Έμαν παρακολουθούσε την φάση, κάνοντας εκτίναξη, με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.

Τελευταία καλή τελική προσπάθεια του Άρη, στο 40΄ με τον Γκάμα να σουτάρει άουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Πορτογάλος έκανε μία κακή επιλογή, σε λάθος της Ξάνθης και κόντρα επίθεση του Άρη. Είχε αρκετές επιλογές να δώσει την μπάλα, αλλά δοκίμασε το πόδι του, ενώ περίμεναν Ιντέγε και Φέτφα… Τελευταία αξιόλογη προσπάθεια για την Ξάνθη στο 45΄και μάλιστα πολύ σημαντική, με το σουτ του Στάρτζεον να περνάει ελάχιστα έξω από το απέναντι δοκάρι του Έμαν και τον Ντε Αμορίμ για λίγο να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στην κενή εστία!

ημίχρονο 0-1

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ, δίχως όμως να το έχει καταφέρει στις πρώτες του προσπάθειες. Στο 46΄ο Φέτφα έφυγε στην κόντρα, άργησε να δώσει στον Ιντέγε, ενώ στην συνέχεια ήταν οφ σάιντ μετά την εξαιρετική πάσα του Γκάμα. Στο 53΄ο Ντιγκινί βρήκε ωραία τον Ιντέγε, που έκανε την ντρίμπλα, αλλά δεν πρόλαβε το πλασέ, κέρδισε το κόρνερ… Στη συνέχεια της φάσης ο Γκάμα, σούταρε από τα αριστερά, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ξάνθης!

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στο τελευταία δεκάλεπτο του αγώνα η λάθος επιλογή του Λάρσον στο 84΄, που έφευγε μόνος από αριστερά, αλλά και η χαμένη ευκαιρία του Ιντέγε στο 86΄, που πέρασε τον Άμπαντ αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε πάνω του!

To 0-1 έμεινε εν τέλει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Άρη να φτάνει στην 2η φετινή του νίκη και να ξεκινάει από τα Πηγάδια την αντεπίθεσή του στο πρωτάθλημα, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι, στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο…

ΞΑΝΘΗ (Κ. Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Κοβάσεβιτς, Φόσε (64΄Τσουρίσκοβιτς), Εντουάρντο (76΄Ρενέλα), Μαλεζάς (46΄Φασίδης), Τέρκι , Λισγάρας, Ντε Αμορίμ

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ (64΄Μπα), Βέλεθ, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (67΄Λάρσον), Ντιγκινί, Γκάμα (82΄Σόουζα), Ιντέγε

Ηρωικό διπλό ο Αρης στην Ξάνθη και άλλα νέα της suprerleague εδώ

ακολουθήστε μας στο facebook