Δήμαρχος Δέλτα Λύνουμε ένα μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης της Σίνδου

Πρόβλημα με την υδροδότηση στην Σίνδο

Τα έργα αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Σίνδου, με νέο αγωγό υψηλής αντοχής επιθεώρησε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο της  ΔΕΥΑΔΔ Σπύρο Σταματάκη και ζήτησε να ολοκληρωθούν  όσο δυνατόν πιο γρήγορα οι εργασίες ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση της Σίνδου μέχρι το βράδυ.

«Ζητάμε την υπομονή

των δημοτών μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται. Είναι ένα μεγάλο και δύσκολο έργο που έπρεπε
να γίνει για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες  της Σίνδου  από τις τακτικές διακοπές
νερού που τους ταλαιπωρούσαν επί χρόνια .
Έχω λάβει τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες  της
αντικατάστασης του αγωγού  και θα επανέρθει το νερό στα νοικοκυριά» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης
και εξέφρασε την αμέριστη κατανόηση του προς τους  κατοίκους της Σίνδου.   

Οι εργασίες  αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού, που βρίσκεται κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές της Σίνδου άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας ενώ η προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης από τις 08.00 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Οι υπάλληλοι της τεχνικής εταιρείας που έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΔΕΥΑΔΔ την ολοκλήρωση του έργου έσκαψαν παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή απέσπασαν τον φθαρμένο αγωγό και τον αντικαθιστούν με τον νέο ο οποίος είναι υψηλής αντοχής.

«Τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να αποσπάσουν τον παλιό αγωγό να τοποθετήσουν τον καινούργιο να φτιάξουν τις συνδέσεις και από τις δύο πλευρές να τοποθετήσουν τους εξαερισμούς  και να επιχωματώσουν το έργο» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρος Σταματάκης.

Στο μεταξύ με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, υπάλληλοι του δήμου  Δέλτα μοίρασαν εμφιαλωμένα  νερά στα πέντε νηπιαγωγεία στα τρία δημοτικά  σχολεία στο γυμνάσιο  στο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Σίνδου ενώ  συνεργεία της ΔΕΥΑΔΔ περνούν από τα σχολεία για να διατηρήσουν τους κοινόχρηστους χώρους και τις τουαλέτες καθαρές.

Η αποκατάσταση της βλάβης ολοκληρώθηκε με επιτυχία,κανονικά η ύδρευση στην Σίνδο ώρα 17:00μμ.