Αρης για να γουστάρεις vid

Αρης για να γουστάρεις, χωρίς τελειωμό! Από… άλλον πλανήτη οι κιτρινόμαυροι συνέτριψαν τον Παναθηναϊκό με 4-0

για την 3η αγωνιστική της Super League 1 και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα! Όλα τα… λεφτά ο Φετφατζίδης (ένα γκολ, δύο ασίστ), φοβερά γκολ από Βέλεθ, Ντιγκινί και Ιντέγε που άνοιξε λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα! Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, πηγαίνει για το δεύτερο σερί ντέρμπι αυτή τη φορά απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Τόλη Τερζή!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Τόλης Τερζής έριξε στην μάχη από την αρχή τον Μπρούνο Γκάμα. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά ο Σούντγκρεν, με τον Κόρχουτ αριστερά και τους Βέλεθ-Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Σάσα και Ματίγια στα χαφ, με τον Φετφατζίδη αριστερά, δεξιά τον Ντιγκινί, τον Ιντέγε κορυφή και πίσω του τον Γκάμα.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τρεις παίκτες στην άμυνα. Πιο συγκεριμένα, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα με Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Μαυρομμάτη, φουλ μπακ τους Ινσούα και Γιόχανσον.Δώνη και Ζαχίντ στα χαφ, Χατζηγιοβάνη με Μπουζούκη στα φτερά της επίθεσης και Μακέντα στην κορυφή.

ΣΤΑ… ΣΧΟΙΝΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ!

Μονόλογος του Άρη τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, με τους “κιτρινόμαυρους” να ανοίγουν το σκορ και με τον Παναθηναϊκό, να μην έχει καν τελική στον αγώνα. Στο 5΄η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Άρη, με τον Ιντέγε να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να καταλήγει αυτή σε κόρνερ. Στο 15΄εξαιρετική συνεργασία, Ιντέγε-Γκάμα, ο Φέτφα γύρισε, πρόλαβε προ του Ιντέγε ο Διούδης.

Στο 19΄ο Ζαχίντ έκανε τραγικό λάθος, ο Φέτφα σταμάτησε την κάκιστη απομάκρυνσή του στην μικρή περιοχή και με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα του Διούδη για το 1-0!

Διπλή ευκαιρία για τον Άρη στο 22΄. O Γκάμα σούταρε με το αριστερό, ο Διούδης απομάκρυνε, στη συνέχεια της φάσης νέο σουτ από τον Ντιγκινί και πάλι ο γκολκιπερ του Παναθηναϊκού! Τεράστια χαμένη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 24΄. O Nτιγκινί έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Ιντέγε, που πρόλαβε τον Διούδη εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά το πλασέ του Νιγηριανού πέρασε ελάχιστα άουτ!

ΓΚΟΛΑΡΑ ΒΕΛΕΘ!

Η πίεση των γηπεδούχων δεν σταμάτησε λεπτό. Νέα διπλή μεγάλη ευκαιρία του Άρη στο 32΄. Σουτ του Ιντέγε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απομάκρυνε ο Διούδης, νέο σουτ από τον Φέτφα από τα αριστερά και πάλι ο Διούδης! Στη συνέχεια της φάσης, ο Φέτφα έδωσε στον Ματίγια που ολιγόρησε και έχασε την ευκαιρία να σουτάρει.

Στο 44΄ο Άρης έφτασε στο 2-0, επισφραγίζοντας το εξαιρετικό του πρώτο ημίχρονο! Ο Γιόχανσον σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, ο Κουέστα απομάκρυνε, με τον Φέτφα να τρέχει στην κόντρα να δίνει εντυπωσιακά στον Βέλεθ που σε θέση φορ ακολούθησε την φάση και με εξαιρετικό σουτ από πλάγια θέση την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγή για τον Άρη, με αλλαγή συστήματος όμως από τον Παναθηναϊκό, που άφησε το 3-4-3 και επέλεξε τετράδα στην άμυνα, με την είσοδο επιθετικά του Κολοβού και την έξοδο του Μαυρομμάτη.

ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ!

Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν απλά απίστευτος! Ένα γκολ και δύο ασίστ, καθώς στο 54΄μετά την ωραία πάσα του Ιντέγε, μπούκαρε στην μικρή περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ντιγκινί που αμαρκάριστος από το πέναλτι, απλά την έστειλε στην κενή εστία του Παναθηναϊκού για το 3-0!

NAI ΡΕ ΙΝΤΕΓΕ!

Επιτέλους, ήρθε το γκολ που τόσο άξιζε! Ο Μπράουν Ιντέγε στο 64΄πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Άρη σε επίσημο ματς, σκοράροντας με εξαιρετική ενέργεια και ωραίο πλασέ για το 4-0, με τους κιτρινόμαυρους να συνθλίβουν τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο υπόλοιπο του αγώνα, έχοντας την καλύτερη στιγμή του στον αγώνα με μία κεφαλιά του Κολοβέτσιου από καλή θέση στο 73΄που κατέληξε άουτ. Ο Περέα, στο 84΄, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από λάθος εκτίμηση του Κουέστα στην έξοδό του, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς προηγήθηκε φάουλ του Μακέντα στον Σάσα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ντιγκινί είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τον Άρη να πετύχει και 5ο γκολ, αλλά αστόχησε και στις δύο, με το 4-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ντέρμπι της σεζόν!

Πρώτη νίκη για τον Άρη που έφτασε τους 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετά από τρεις αγωνιστικές, με τους κιτρινόμαυρους να πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το δεύτερο σερί ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την επόμενη Κυριακή.

ΑΡΗΣ (Τ. Τερζής): Koυέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ (83΄Δεληζήσης), Ροζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (73΄Μαντσίνι), Γκάμα (63΄Λάρσον), Ιντέγε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (46΄Κολοβός), Ινσούα (68΄Περέα), Γιόχανσον, Δώνης, Ζαχίντ (59΄Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Μακέντα

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων) – Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας)

Τέταρτος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) – διαιτητής AVAR: Δημήτρης Σαμοϊλης (Αθηνών).

Αρης για να γουστάρεις