Ανακοίνωση Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου για τα Δημοτικά Σχολεία Ν.Μαγνησίας

σχολείο Ν.Μαγνησίας

Ο Συνδυασμός !!Ο Δήμος μας!!με τον επικεφαλής του Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τα μεγάλα προβλήματα στα Δημοτικά Σχολεία της Ν.Μαγνησίας.

Αναλυτικά

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις για το αν τελικά θα παραμείνει σε λειτουργία ή όχι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μαγνησίας.

Ένα ολοκαίνουριο σχολείο που θα ήθελε να έχει στην περιοχή του ο κάθε μαθητής, ο κάθε γονιός ο κάθε δήμαρχος και γενικά ο κάθε πολίτης. Ένα κτίριο άκρως απαραίτητο για τις ουσιαστικές ανάγκες των σχολικών κτηριακών υποδομών της περιοχής μας, το οποίο παραλήφθηκε διοικητικά από την διοίκηση του απερχόμενου δήμαρχου στις 30/08/2019.

Είκοσι μέρες μετά τα μέλη της παράταξης «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ» επισκεφτήκαμε το εν λόγω Δημοτικό σχολείο και κατόπιν ενημερώσεως από τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, διαπιστώσαμε πως υπάρχουν ατέλειες που ελλοχεύουν κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών στον αύλειο χώρο αλλά και σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Αντιλαμβανόμαστε τις επιφυλάξεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Γ. Ιωαννίδη πως το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, παραθέτουμε όμως τον προβληματισμό μας, θεωρώντας πως έτσι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί ως εκλεγμένοι αιρετοί.

Είναι γνωστό πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Διαβατών και σε δεύτερη φάση της Ν.Μαγνησίας είναι οι ελλιπείς σχολικές κτηριακές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα:

– Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Διαβατών οι μαθητές αντιμετωπίζουν ολοκληρωτικά προβλήματα θέρμανσης σε περισσότερες από έξι αίθουσες διδασκαλίας του βασικού κτιρίου. Δυστυχώς φιλοξενεί μαθητές σε προκάτ χώρους για διδασκαλία που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα θέρμανσης το χειμώνα και ψύξης την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ επιπρόσθετα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες τουαλέτες.

– Τα παιδιά μας, στο 2ο και 3ο Δημοτικό σχολείο Διαβατών κάνουν μάθημα σε πέντε αίθουσες που βρίσκονται στο υπόγειο και ακριβώς απέναντι στεγάζεται το λεβητοστάσιο!!! Μάλιστα υπήρξαν χρονιές που οι αίθουσες διδασκαλίας φιλοξένησαν μέχρι και 27 μαθητές!

– Όπως γνωρίζουμε όλοι τα τρία Δημοτικά σχολεία Διαβατών, χρησιμοποιούν τον ίδιο αύλειο χώρο με αποτέλεσμα να προαυλίζονται ταυτόχρονα περίπου 900 παιδιά.

– Το ιστορικό 1ο Δημοτικό σχολείο Ν.Μαγνησίας στο οποίο φοίτησαν οι παππούδες μας είναι ένα κτίριο με μεγάλα τμήματα επίσης, που κάποιες φορές τα προηγούμενα χρόνια η δυναμικότητα έφτασε τους 27 μαθητές και σήμερα έχει πραγματική ανάγκη για αποσυμφόρηση.

Τα παραπάνω αποτελούν σπουδαιότατους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας και έτσι λοιπόν προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

* Είναι όντως ανυπέρβλητα τα προβλήματα για την ουσιαστική παράδοση του 2ου Δημοτικού σχολείου Ν.Μαγνησίας;

* Υπάρχει η αίσθηση πως ο κάθε ένας από τους εμπλεκόμενους βλέπει το ζήτημα από το δικό του πρίσμα δημιουργώντας το δικό του αφήγημα. Μήπως όμως οι μοναδικοί που ζημιώνονται από το παιχνίδι των εντυπώσεων είναι οι τα παιδιά μας -οι μικροί μαθητές;

* Μήπως είναι προτιμότερο να δείξουμε όλοι μας θετική διάθεση και να διευκολύνουμε μαθητές και γονείς;

Στην παράταξη «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ» θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να λυθούν τα προβλήματα σε κάθε περιοχή του δήμου μας. Για μας προέχει μια καλύτερη ζωή στον δήμο Δέλτα.