Αίτημα για δωρεάν διέλευση των διοδίων για τους δημότες του Δήμου Δέλτα

Δωρεάν διόδια

Αίτημα για δωρεάν διέλευση των διοδίων για τους δημότες του Δήμου Δέλτα. Αντιπροσωπεία της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας οδού κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο, με κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις τους την δωρεάν διέλευση από τα Διόδια Διαβατών και Ν. Μαλγάρων για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Συγκεκριμένα ο κ. Διαμαντόπουλος επιχειρηματολόγησε επισημαίνοντας : «Το βασικό μας αίτημα είναι η δωρεάν διέλευση από τον σταθμό διοδίων των Διαβατών για τους κατοίκους των Διαβατών-Ν.Μαγνησίας και από τον σταθμό διοδίων των Ν.Μαλγάρων για τους κατοίκους Ν.Μαλγάρων –Κυμίνων .

Είναι παράλογο σε έναν δήμο να υπάρχουν δύο σταθμοί Διοδίων και να δημιουργούν επιπλέον κόστος στην μετακίνηση των δημοτών εντός και εκτός του δήμου.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλο οδικό δίκτυο για την πρόσβαση τους στην ανατολική πλευρά της πόλης εκτός από αυτό του κεντρικού άξονα.

Οι Δημοτικές Κοινότητες Χαλάστρας, Ν.Μαλγάρων και Κυμίνων πλήττονται από την διέλευση βαρέων οχημάτων που επιχειρούν να αποφύγουν τα διόδια, με αποτέλεσμα η παράκαμψη τους να δημιουργεί εσωτερική κίνηση ,μεγαλύτερους κινδύνους ατυχημάτων αλλά και καταστροφές του οδοστρώματος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παρέμβει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και να αναλάβει την συντήρηση των ταλαιπωρημένων αυτών οδοστρωμάτων ».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ»

τόνισε επίσης ότι: πρέπει να δημιουργηθεί καλύτερο και ασφαλέστερο οδόστρωμα στην συμμαχική Διαβατών-Ωραιαοκάστρου ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για ανασχεδιασμό του ανισόπεδου κόμβου χωρίς φανάρι στην έξοδο των Διαβατών.

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί το πάγιο αίτημα, για την ολοκλήρωση της γέφυρας της Ν.Μαγνησίας που θα ενώσει επιτέλους την περιοχή με τον Γαλλικό στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου.

Από την μεριά του ο Διευθύνων σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» έδειξε να αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα των αιτημάτων και σε πολύ καλό κλίμα αποφασίστηκε από κοινού να ανακινηθούν οι διαδικασίες για να προκύψουν εξελίξεις.

Παρόντες στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ήταν αντιπροσωπία της παράταξης που αποτελούνταν από τον δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Καική, την Δικηγόρο Δέσποινα Αντωνιάδου και την εκπαιδευτικό Όλγα Σταματάκη.

ακολουθήστε μας στο facebook