Έκτακτο ΚΥΣΕΑ καλεί ο Μητσοτάκης

Έντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση η αύξηση των μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, γι’ αυτό μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί ΚΥΣΕΑ το Σάββατο.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει ότι: «Αύριο Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στις 11.00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών».

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες η κατάσταση είναι ασφυκτική στα ελληνικά νησιά αφού καθημερινά φτάνουν δεκάδες βάρκες γεμάτες πρόσφυγες και μετανάστες. Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι και το γεγονός ότι σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αυτό το αντικείμενο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το απόγευμα έγινε απόβαση εκατοντάδων μεταναστών στις ακτές της Βόρειας Λέσβου, όταν με οργανωμένο τρόπο και σε σχηματισμό αρμάδας έφτασαν μέσα σε μια ώρα στη Σκάλα Συκαμνιάς 13 βάρκες με συνολικά 546 άτομα! Και δεν ήταν οι μόνες βάρκες που έφθασαν στο νησί. Συνολικά χθες υπολογίζεται ότι αφίχθησαν 650 μετανάστες ενώ περισσότεροι από 40 πρόσφυγες, την ίδια ώρα, αφίχθησαν στη Σάμο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προχωρά στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα. Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την κίνηση προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης!