Ποιος έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί από αύριο

Ποιος εχει δικαίωμα να κυκλοφορεί

Για μερικούς ίσως το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας χωρίς λόγο να φαντάζει πολύ αυστηρό !!όμως!! αν δεν θέλουμε να γίνουμε Ιταλία τότε είναι μονόδρομος.

Δείτε ποιοι έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται.

Όσοι κινούνται από και προς την εργασία τους.
Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα.
Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν φάρμακα.
Αν επισκέπτονται γιατρό.
Αν επισκέπτονται πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα.
Επιτρέπεται η άσκηση ατομικά ή ανά δύο άτομα.

Επιτρέπεται η μετακίνηση για το κατοικίδιο.
Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Οι κατηγορίες αυτές θα επιτρέπονται ως μετακινήσεις, ωστόσο και σε αυτές τις περιπτώσεις όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται.

Η βεβαίωση όσον αφορά την εργασία θα γίνεται είτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Από τους περιορισμούς αυτούς εξαιρούνται, προφανώς μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής. Κρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω θα παρουσιάσουν, σε λίγο, οι αρμόδιοι υπουργοί.