Με απόλυτη επιτυχία η εκτόξευση του Hellas sat 4 (vid)

Με απόλυτη επιτυχία έγινε η εκτόξευση του μεγαλυτέρου εμπορικού δορυφόρου Hellas sat 4 της
Ελλάδος και της Κύπρου. Ακριβώς στις 23.01 της Τρίτης ο Hellas Sat 4 ξεκίνησε για το διαστημικό του ταξίδι, το οποίο θα τον φέρει στην τροχιακή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου, 39 μοίρες ανατολικά,
όπου θα συναντήσει τον Hellas Sat 3 που είναι ήδη σε τροχιά από το 2017.


Αναβαθμίζονται οι δορυφορικές υπηρεσίες στη χώρα. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από το Κουρού
της Γαλλικής Γουιάνα. Ο Hellas Sat 4 θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική και θα είναι ένας από τους πιο σύγχρονους στον κόσμο.


«Η Ελλάδα έχει πλέον ένα σμήνος δορυφόρων»


Την ικανοποίησή του για την πορεία της εκτόξευσης εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι


«Η Ελλάδα έχει πλέον ένα σμήνος δορυφόρων», κάνοντας λόγο για ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα.
«Οι αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες θα αυξήσουν τις δυνατότητές μας για την άμυνα και την ασφάλεια, αλλά θα δώσουν και τη δυνατότητα στην ΕΡΤ για βελτιωμένες υπηρεσίες» τόνισε ο υπουργός.
Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αφήσει και αιχμές σημειώνοντας «είμαστε πολύ μακριά από την περίοδο όπου ένα κομμάτι και του πολιτικού συστήματος δεν αντιλαμβανόταν την αναγκαιότητα συμπαγούς ελληνικής στρατηγικής για το διάστημα».


Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Αποστολάκης τόνισε ότι


«με την εκτόξευση του Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει ισχυρή θέση στον ευρωπαϊκό και διεθνή διαστημικό χάρτη».Ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι ο νέος δορυφόρος θα δώσει τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να υποστηρίζουν καλύτερα τις δραστηριότητές τους και θα προσφέρει απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες με δυνατότητα για internet υψηλών ταχυτήτων.