Μεγάλη φωτιά στο Ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης

Φωτιά σε Ελληνικό νοσοκομείο της Πόλης

Μεγάλη φωτιά στο Ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο του ελληνικού νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης ξέσπασε το μεσημέρι και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 14:20.

Ασθενείς του νοσοκομείου είχαν απομακρυνθεί και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης. Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το «CNN Türk», 104 άτομα.
Πριν τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, όμως, κατέστρεψε ολοσχερώς την οροφή του ιστορικού κτηρίου, μεταδίδει το ΚΥΠΕ. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.
Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Επί τόπου, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. «Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης» είπε.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης αλλά και Τούρκους πολίτες, ιδρύθηκε το 1753.