Μείνε σπίτι:Τι δεν καταλαβαίνεις(video)

13 οι νεκροί

Έντονα συγκινημένος εμφανίσθηκε για πρώτη φορά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας
Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των διαπιστευμένων
συντακτών υγείας για την εξέλιξη του κορονοϊού.
Σε μια προσπάθεια να πείσει τους συμπολίτες μας να δείξουν την δέουσα προσοχή και να μην μετακινούνται ο κ.Τσιόδρας έκανε έκκληση να παραμείνουν όλοι στο σπίτι και να δείξουν σεβασμό
σε έναν αόρατο εχθρό όπως είπε που δε σέβεται ηλικίες, σύνορα αλλά και πρόσωπα.

Χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τη θλίψη του αλλά και τα δάκρυά τους ο κ.Τσιόδρας είπε με νόημα: «Θέλουμε όλους να τους έχουμε μαζί μας του χρόνου. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Τις μανάδες μας, τους πατεράδες μας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες. Τους τιμούμε όλους, τους σεβόμαστε όλους» είπε χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, δείχνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Όλοι είμαστε ευάλωτοι γιατί είναι ένας καινούριος ιός. Δεν έγινε με κάποιο σκοπό αλλά για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης» διευκρίνισε λίγο μετά σε σχετική ερώτηση ο Σωτήρης Τσιόδρας. Άλλωστε τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι βάση των ίδιων στοιχείων το 75% των κρουσμάτων είναι μεταξύ 18-64 ετών.

Τριάντα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Έτσι τα συνολικά κρούσματα είναι 530.

Από αυτά, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Συνολικά οι νεκροί είναι 13.