Το νέο σχήμα διοίκησής του ανακοίνωσε και έδωσε στην Δημοσιότητα πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας: Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας: Ιορδάνης Τζαμτζής
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος
Αναλυτικά τα ονόματα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών:
Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού: Αθηνά Αηδονά Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Κώστας Γιουτίκας
Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων: Πάρις Μπίλιας
Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών: Στάθης Αβραμίδης
Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας: Σωτήρης Μπάτος
Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας: Χρήστος Μήττας
Τομεάρχες ορίζονται οι:
Τομεάρχης Τουρισμού: Αλέξανδρος Θάνος
Τομεάρχης Πολιτισμού: Κατερίνα Περιστέρη
Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Ασλανίδης

Αναπληρώτρια περιφερειάρχης αναλαμβάνει η Αθηνά Αηδονά.


«Το σχήμα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά εδώ διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Πρώτον, έχουμε ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά περιφερειακές ενότητες και αξιοποιούμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η καθεμία από αυτές.

Δεύτερον, έχουμε θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτική χάραξης που μας επιτρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις ενιαία και συνδυαστικά ως περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας.

Τρίτον,έχουμε τομείς αιχμής στους οποίους εστιάζουμε τα επόμενα χρόνια αξιοποιώντας παράλληλα και τις δομές της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας τις οποίες επενδύουμε όπως το κέντρο πολιτισμού, το Film Office και τα υποστηρικτικά κοινωνικά κέντρα της Περιφέρειας μας για να συνεχίσουμε να παράγουμε αποτελέσματα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Δημιουργούμε ένα νέο σύγχρονο διοικητικό σχήμα αποτελεσματικότητας, ταχύτητας και ευελιξίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Απευθυνόμενος στους νέους αντιπεριφερειάρχες και τομεάρχες ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε «ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί καλούμαστε να τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, να φανούμε αντάξιοι της επιλογής, να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους.

Από σήμερα κιόλας εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έρχονται. Όλοι μας κρινόμαστε αυστηρά και καθημερινά.

Σκληρή δουλειά με παραγωγή έργου, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλειες, χωρίς εγωισμούς με ταχύτητα, συνέπεια με θετικότητα με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τα οποία σας ζήτω να μην παρεκκλίνετε».

Οι φίλοι του KampaniaNews σχολιάζουν