Έκτακτο τόπε και το έκανε ο Ερντογαν

Στέλνει στρατό στην Λιβύη ο Ερτντογαν

Η Τουρκία ξεκίνησε την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για «συντονισμό και σταθερότητα», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας ότι η Άγκυρα θα δημιουργήσει ένα επιχειρησιακό κέντρο στη χώρα.

Ο Τούρκος στρατός έχει ήδη αρχίσει να κινείται «αργά» προς τη Λιβύη, αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος την Κυριακή. Το πεδίο εφαρμογής της συμμετοχής της Άγκυρας στη μακροχρόνια σύγκρουση είναι ακόμα άγνωστο.

«Τα στρατεύματά μας αναπτύσσονται σταδιακά στη Λιβύη και θα συντονίσουν τη δράση τους με το GNA εκεί. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN Turk, προσθέτοντας ότι «Αυτό δεν θα βλάψει τη συμφωνία μας. Το έργο του τουρκικού στρατού εκεί θα είναι να εξασφαλίσει μια κατάπαυση του πυρός, όχι να πολεμήσει. Από την άλλη, υποστηρίζοντας μια νόμιμη κυβέρνηση, αποτρέπουμε μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Ο Ερντογάν τέλος επιτέθηκε, όπως το συνηθίζει σε Ελλάδα και Κύπρο: «Τα σχέδια Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν. Κάποιοι δεν αντέχουν στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα (6/1) θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα βρεθεί στην Τουρκία.